Företagare

Sviff Företagsnätverk

Att starta företag är lätt. Att driva ett hållbart och långsiktigt lönsamt företag kräver lite mer. Vi vill bidra till att du får ett långsiktigt framgångsrikt ekonomiskt och lönsamt företag. Hos oss finner du redovisningsekonomer som förstår din situation och ser till att du gör rätt med alla regler runt bokföring, momsredovisning, skatterapportering som gäller för ditt företag. Du finner även ett nätverk av affärsrådgivare som vill stötta dig att göra fler och bättre affärer. Ju fler vi är desto mer bra affärer blir det.

För tillsammans bygger vi starka mikro- och småföretag för oss själva och Sverige.

Nätverk

Nätverk kan skapas i olika dimensioner. Det kan vara lokalt på orten där du befinner dig eller så bildar vi ett digitalt nätverk där du får kontakt med företagare i din bransch men som är verksamma i andra delar av landet. Som medlem kan du vara med och styra hur nätverken ser ut!

I nätverken både får vi information men viktigt är också att ge information. Det betyder att du som företagare har viktig kunskap som vi vill att du delar med dig av! Det kan vara att du har erfarenheter från att driva företag i olika branscher, i olika länder, har bott i flera olika städer i Sverige, att du kan flera språk. Du kan också ha en utbildning där ditt kunnande kan vara någon annan till hjälp. Är du företagare, redovisningskonsult eller affärsrådgivare tycker vi att du ska vara med i vårt nätverk.

Nätverket handlar också om att du ska få kontakt med personer som har erfarenheter som du kan ha nytta av i ditt företagande. Vi vill skapa nätverk till dig med personer som t ex har erfarenheter inom den bransch du vill starta bolag eller inom den region du befinner dig. För att skapa bra nätverk underlättar det om du ger oss så mycket information du kan om dig och ditt företag. Det är viktigt att du tänker på det när du fyller i din medlemsansökan. 

Utbildning

I samarbete med våra affärsrådgivare och redovisningskonsulter erbjuder vi utbildningar om olika typer av tjänster som du behöver kunna mer om som företagare. Våra utbildningar genomförs som samarbeten med både myndigheter och privata företag.
Exempelvis:

  • Skatteverket
  • Försäkringskassan
  • Företagsmäklare
  • Försäkringar - pension, företagsförsäkring, sjuk och livförsäkring etc

Vi tycker att det är viktigt att utbildningen svarar mot vad du har för behov – kom därför gärna med förslag och önskemål om utbildningar där du ser att du skulle behöva förkovra dig!

Kvinna och företagare

Att starta ett företag är enkelt. Det som kräver en ansträngning är att få det lönsamt. Detta är inget du behöver känna dig ensam om vare som kvinna eller man. En av orsakerna till att vi startade SvIFF, är att du som företagare ska veta att du inte är ensam utan det finns råd och stöd. Oavsett var du befinner dig i ditt företagande.

Att känna otryggheten i att driva eget, pressen från att vara den ”duktiga flickan” och att inte våga misslyckas är det många kvinnor som känner (även män men fler av kvinnliga företagare). Du är inte ensam. Stegen framåt tar vi tillsammans för att vi är övertygade om att du som företagarinna behövs. Erfarenheterna säger oss att Du som företagarinna med dina företag skapar fler jobbtillfällen än män och med det är du viktig för att skapa förutsättningar till ett mer integrerat samhälle.

SvIFF kan hjälpa dig med att antingen sätta dig i kontakt med andra kvinnliga företagare för att starta ett kvinnligt företagarnätverk. Eller så kan vi hitta rådgivare som har arbetat med frågeställningar som ligger nära dina och vara ett bollplank till dig i dina utmaningar.

Tillsammans är vi starka som mikro och småföretagare!

Tillsammans bygger vi ett samhälle som ger alla möjligheten att vara företagare!

Bli medlem i ett aktivt nätverk som ger dig bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt företagande. Hos SvIFF samlas en bredd av människor i en stor variation av företag och idéer. Det är i denna mångfald du hittar de som kan stötta dig, ge dig rätt råd för just ditt företags utveckling.

  • "För mig tog det alldeles för lång tid att förstå att ensam inte är stark, tillsammans med andra skapas värde så mycket snabbare.”
    Hans Hallengren, ordförande i SvIFF

  • "Ett lån är inget värt utan råd, ett råd är inget värt om det inte finns kapital som bevisar tron på rådet! I SvIFF knyter vi ihop goda råd med det goda kapitalet."
    Charlotte Lundberg, grundare av Favafond

FACEBOOK      INSTAGRAM       LINKEDIN

© 2020 Sveriges Internationella FöretagarFörening