Finansiering & rådgivning

Finasiering Favafond

Hos Favafond kan du låna upp till 250 000 kr. Du söker genom att fylla i en ansökningshandling som du hittar på Favafond.se. Du skickar in ansökan till Favafond via email.

favafond logo

Du gör en ansökan och därefter bokas ett möte med dig. Baserat på din information i ansökan, din intervju samt kontroller av dig och ditt företag gör Favafond en prövning av dig som låntagare. Förhoppningen är att det ska vara en enkel och tydlig process. Svar på din låneansökan kommer att ta 1 -2 veckor.

Förutom att du får tillgång till ett lån får du också...

Tillgång till affärs och finansieringsrådgivning i din kontakt med Favafond. Vi vill vara din affärspartner under tiden för ditt lån för att du ska bli framgångsrik i ditt företagande.

Om du får problem med en lånebetalning vill vi att du kontaktar oss så att vi kan hitta alternativa betalningsplaner gemensamt.
Går det bra för dig i ditt företag kan du betala tillbaka lånet när du vill utan att betala någon avgift.

För att få lån ställs följande krav...

Du ska ha startat företag eller stå i begrepp att starta: enskild firma, aktiebolag, handelsbolag, ekonomisk förening eller vara egenanställd.

Du ska ha en affärsplan och en budget samt berätta vad du ska använda ditt lån till.
Vi kommer också att ställa frågor till dig som privatperson och be dig berätta hur du försörjer dig idag, vad du har för status för ditt uppehållstillstånd, vad du har för bakgrund, utbildning och erfarenheter.

Lånen

Om du får ett lån så betalar du 5% i uppläggningsavgift när lånet betalas ut.

Räntan bestäms efter en individuell bedömning av dig och ditt företag som låntagaren och ligger i dagsläget mellan 10-12%. Faktorer som påverkar räntan är din erfarenhet av företagande både i Sverige och i ditt hemland, din utbildning och erfarenhet, branschvana etc

Löptid på lånet: Du betalar tillbaka lånen på 3 eller 4 år. Du kan få amorteringsfritt under 6 månader.

Lånen är sk annuitetslån. Det betyder att du betalar samma belopp under hela löptiden på ditt lån. Se exempel nedan.

När du tar ett lån hos oss ställer vi som krav att du anlitar en redovisningskonsult för din bokföring och bokslut. Vi vill också se din finansiella situation minst en gång per år och då kontaktar vi dig eller din redovisningskonsult.

Ett exempel på lån:

Låna 100 000 kr, löptid 4 år, ränta 12%.
6 mån amorteringsfritt.
Betala 1 000 kr/månad i 6 månader.
Därefter 2 928 kr/månad* tills skuld = 0.

Bli medlem i ett aktivt nätverk som ger dig bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt företagande. Hos SvIFF samlas en bredd av människor i en stor variation av företag och idéer. Det är i denna mångfald du hittar de som kan stötta dig, ge dig rätt råd för just ditt företags utveckling.

  • "Ett lån är inget värt utan råd, ett råd är inget värt om det inte finns kapital som bevisar tron på rådet! I SvIFF knyter vi ihop goda råd med det goda kapitalet."
    Charlotte Lundberg, grundare av Favafond

  • "För mig tog det alldeles för lång tid att förstå att ensam inte är stark, tillsammans med andra skapas värde så mycket snabbare.”
    Hans Hallengren, ordförande i SvIFF

FACEBOOK      INSTAGRAM       LINKEDIN

© 2020 Sveriges Internationella FöretagarFörening